Gullvågs største utstilling i Norge

Publisert onsdag 10. februar 2016 14:22

Håkon Gullvåg stiller ut på tre arenaer i Sarpsborg i forbindelse med Olavsdagene i jubileumsåret. Dette vil være Gullvågs største utstilling i Norge noensinne. 

Olavsdagene, i samarbeid med Soli Brug, Sarpsborg kirke og Hafslund hovedgård, åpner utstilling med Håkon Gullvåg på tre arenaer:

Den keiserlige og kongelige - Hafslund Hovedgård
Den kirkelige - Sarpsborg kirke
Den litterære og den historiske - Soli Brug

Gullvåg er en av Norges mest betydningsfulle malere. Han har tidligere malt og stilt ut i Palestina, og utstillingen «Den Bibelske syklus» ble vist i forbindelse med 1000års markeringen av Olav Den Helliges dåp i Rouen, Frankrike. Gullvåg er fra Trondheim hvor han i dag driver sitt virke.

Olavsdagene ønsket en kunstner av betydelig nasjonalt format som jubileumskunstner i 2016. En kunstner som kunne bringe glimt av viktige deler av nasjonens og Europas historie til byens folk og alle våre gjester i jubileumsåret. Håkon Gullvåg fyller denne rollen og det er gode koblinger mellom Sarpsborg og Trondheim, Gullvågs hjemby. 

Gullvåg er fra Trondheim som fylte 1000 år i 1997. Olav Haraldsson som grunnla Sarpsborg ble erklært som helgen og hans mumifiserte lik ble oppbevart i St. Olavs skrin i Nidarosdomen, et viktig pilegrimsmål. Det ble arrangert pilegrimsferd fra Sarpsborg til Trondheim i 2015. I 2016 blir det pilegrimsferd tilbake fra Trondheim til Sarpsborg med ankomst på Soli Brug i forbindelse med åpningen av denne utstillingen, 27. juli.

Gullvåg har i løpet av sin karriere laget flere arbeider med kirkelige motiver bl.a. “Den Bibelske Syklus”. Deler av denne ble presentert under 1000-års-feiringen for Olav den Helliges dåp i Rouen i Frankrike.