Olav den Heldige - Genesis

Publisert fredag 23. juni 2017 14:22

Premiere 12. Juli. Spiiles alle dager under festivalen 14.-16. juli. Billetter til festival og forestilling kjøpes på: ticketco.no

Vi befinner oss i år 995 e.kr. Kristendommen har for alvor gjort sitt inntog over Europa, og den norrøne mytologien skal snart forgå.
Et mørke har senket seg over Norge.
 Samtidig fødes det en liten gutt på Ringerike.

Slik starter historien om hvordan Olav Digre gikk fra å være en uønsket utbøl, til å innse at han skulle bli Norges nye Konge.
Med denne historien som utgangspunkt, ønsker vi å lage en forestilling som blander sagahistorien om en av Norges viktigste konger, med den norrøne mytologien.

Her følger vi ti år gamle Olav som sammen med sin følgesvenn Alvhilde, legger ut på sin livs store reise.
Det blir en reise hvor Olav gradvis forstår hvordan han skal utnytte evnene sine, samtidig som han må kjempe mot de norrøne gudenes desperate kamp for å ivareta sin posisjon som gjeldene tro i Norge.

Vi reiser fra Norge til Danmark, og fra Midgard til Åsgård.
Underveis innser Olav gradvis hvorfor de norrøne gudene forsøker å ta han, og han forstår at Alvhilde, besitter evner langt utenom det vanlige.

Det er en forestilling som tar den norrøne mytologien og kongesagaene på alvor, og gir oss et nytt perspektiv på en av Norgeshistorien mest kjente konger.

Premiere:
Onsdag 12. juli - kjøp billetter her

Forestillinger:
Fredag 14. juli - kjøp billetter her
Lørdag 15. juli - kjøp billetter her
Søndag 16. juli - kjøp billetter her