Pilgrimsvandring 2017

Publisert mandag 19. juni 2017 14:48

Pilegrimsopplevelser – Den tradisjonsrike pilegrimsleden gjennom Østfold, som går fra Elgåfoss ved svenskegrensen og fører til Oslo, fikk i vinter navnet Borg-leden.

Under Olavsdagene tar vi igjen Borg-leden i bruk, og det blir tre innholdsrike vandringer med innslag av musikk og kulturhistorie. Vandringene er i samarbeid med Pilegrimsfellesskapet Sta. Maria i Sarpsborg. Olavsdagenes arrangementer møtes i krysningspunktet mellom historie, religion, kunst og filosofi.

 

PROGRAM 

TORSDAG 27. JULI

Kl. 09.30 Pilegrimsvandring fra Berg til Ingedal

Vi inviterer til vandring i frodig kulturlandskap mellom de to vakre middelalderkirkene. Dagen starter med stemningsfull gregoriansk tidebønn av koret St. Olav Vocale. Omvisning i Berg kirke. Så følger vi pilegrimsleden gjennom åker og eng mot kommunegrensen mellom Halden og Sarpsborg. Her blir det servert lunsj ute i det fri. Langs veien passerer en både fornminner og gårder, og vandringsleder Øivind Kraft fra Pilegrimsfellesskapet Sta. Maria – Sarpsborg forteller og guider oss. Vel fremme i Ingedal avsluttes dagen med tidebønn og omvisning.

Turen er på rundt 10 km i enkelt terreng, mest gjennom skog og grusveier. Ta med sekk med litt å drikke, og noe å sitte på. Buss går fra Borgarsyssel kl. 09.30 og vi blir hentet i Ingedal rundt 15.00. Det vil være mulig å delta på vandringen uten å kjøpe billett. Da må man selv sørge for transport, mat og drikke. Vandringen starter fra Berg kirke kl.10.00.

For mer informasjon ta kontakt med Helene Selvik Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Pris kroner 250,- + billettavgift. Inkludere transport og servering. Publikum oppfordres til å kjøpe billetter på forhånd.
Billetter kjøpes her

 

 

FREDAG 28. JULI

Kl. 21.00 Pilegrimskonsert i Sarpsborg kirke

Vi gleder oss over igjen å invitere til en indre pilegrimsvandring i Sarpsborg kirke. Dag og Grethe Skottenes vrakgods-skulpturer danner bakgrunnen for en vandring i musikk og poesi. Vi ledes gjennom livets mange ulike sider, og stanser ved begrep som nederlag, erfaring, trøst og håp. Musikken speiler ordene, og skaper sammen med ordene et unikt rom for refleksjon over livet. Musikere er Carl-Andreas Næss (tangenter), Åshild Skiri Refsdal (sang), Jens-Martin Hjelmark (bass), Ketil Furberg Henriksen(perkusjon) og Reidar Garthus(saksofon). Grethe og Dag Skottene leser tekster.

Pris kroner 170,- + billettavgift.
Billetter kjøpes her

 

 

LØRDAG 29. JULI

Kl. 09.30 Pilegrimsvandring fra Skjeberg kirke Borgarsyssel museum

På selve Olsok går turen fra Skjeberg middelalderkirke. Dagen starter med kort omvisning i kirken, og gregoriansk tidebønn av koret St. Olav Vocale, under ledelse av Carl-Andreas Næss. Vandringsledere denne dagen er Øivind Kraft fra Pilegrimsfellesskapet Sta. Maria-Sarpsborg og historiker Trond Svandal. Vi stopper ved Hafslund kirke og det blir servert lunsj utendørs i parken ved Hafslund Hovedgård. Herfra fortsetter turen på Tusenårsstien med sine mange fortellinger, og turen ender på Borgarsyssel museum.

Turen er på rundt 8km i enkelt terreng, mest gjennom skog og asfalt. Ta med sekk med litt å drikke og noe å sitte på. Buss går fra Borgarsyssel museum kl. 09.30. Vi ankommer museet rundt 15.00. Det vil være mulig å delta på vandringen uten å kjøpe billett. Da må man selv sørge for transport, mat og drikke. Vandringen starter fra Skjeberg kirke kl.10.00.

For mer informasjon ta kontakt med Helene Selvik Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Pris kroner 250,- + billettavgift. Inkludere transport og servering. Publikum oppfordres til å kjøpe billetter på forhånd.
Billetter kjøpes her