Your ingress here…

DET ER DUKET FOR HISTORISKE MATOPPLEVELSER I LANDEPARKEN. HER FINNER DU ALT DU TRENGER Å VITE OM SERVERINGSTILBUD OG MATMARKED UNDER ÅRETS VIKINGMARKED!

Mat og drikke binder mennesker sammen. Mat skaper felleskap og forståelse. På tvers av kulturer. Og på tvers av tidsepoker.

Mat er derfor en viktig del av historieformidlingen under Olavsdagene. Hva spiste vikingene? Hvordan smakte maten deres? Hvordan lagde de mat?

Vi vet blant annet at folk i vikingtiden lagde det meste av maten sin i gryter og panner, eller stekte den over åpen flamme. De spiste mye urter, løk og andre grønnsaker i sesong, honning, ugjæret brød av bygg, rug og havre, samt kjøtt og fisk. Menyen under vikingmarkedet tar utgangspunkt i råvarer og tilberedningsmetoder som ble benyttet i vikingtiden, og rettene er komponert for å gi et innblikk i vikingenes smaksunivers på en måte som også faller i smak hos et moderne publikum. Vi håper det smaker!

Servering

På årets vikingmarked introduserer vi et nytt serveringstilbud levert av Quality Hotel Sarpsborg med kortreist og tidsriktig mat. Menyen er inspirert av vikingenes matvaner og matvarer, slik at du kan lære mer om vikingenes matkultur på den aller beste måten – ved å smake selv!

Meny:

Lammegryte servert med havrotto 125 kr

Tradisjonell lammegryte med grønnsaker og havrotto av svarthavre

Ertesuppe med klappekake 85 kr

Ertesuppe med stekt svinekjøtt, servert med viking-klappekake laget på spelt og byggmel

Vikingrull med pulled svin og tilbehør 105 kr

En rullade med revet svinekjøtt servert med kål, løk og tilbehør

Det selges også pølser i brød eller lompe for de små, vegetarretter, kake og muffins til dessert, samt kaffe, mineralvann og is.

Matmarked

Ved serveringsområdet kan man også besøke et eget matmarked med tradisjonsrike håndverksprodukter fra lokale gårder og produsenter. Matmarkedet arrangeres i samarbeid med Guldkorn, som er et samarbeidsforum for hele verdikjeden innen mat og drikke i Østfold. Gjennom matmarkedet ønsker vi å løfte frem det beste vår region har å by på av mat- og drikkevarer, og tilby unike smaksopplevelser med kortreiste produkter laget av de beste råvarene fra havet, elvene, skogene og jorda i Østfold.

Både serveringstilbudet og matmarkedet vil være åpent i hele åpningstiden for vikingmarkedet:

Fredag 22. juli kl.16-21 Lørdag 23. juli kl.12-20 Søndag 24. juli kl.12-16