Your ingress here…

I ÅR ER IKKE OLAVSDAGENE OFFISIELL ARRANGØR FOR DE TRADISJONSRIKE OLSOK-ARRANGEMENTENE, MEN DET ER LIKEVEL MULIG Å DELTA PÅ PILEGRIMSVANDRING OG OLSOKGUDSTJENESTE. VÅRE FANTASTISKE MEDARRANGØRER GJENNOM MANGE ÅR SØRGER FOR AT ARRANGEMENTENE GÅR SOM NORMALT.

Pilegrimsvandring 28. og 29. juli!

Pilegrimsfellesskapet Sta. Maria, Borgleden pilegrimssenter og Den norske kirke i Sarpsborg inviterer til pilegrimsvandringer i Olsok- uka. Her kan du bli bedre kjent med Borgledens vakre kulturlandskap, og vandre en eller to dager.

28. juli – Pilegrimsvandring dag 1: Idd middelalderkirke – Rød herregård – Berg middelalderkirke

Vandringen går over Iddesletta frem til Fredriksten festning, med utsiktspunkt utover Halden by, før veien går videre til Rød Herregård. Der blir det omvisning ute på museumsområdet. Fra Rød blir det busstransport til Berg middelalderkirke og prestegården, hvor det blir muligheter for å smake på spennende lokalmat i regi av Guldkorn. Dagen rundes av med en liten konsert i kirken ved sangsolist Jenny Norheim. Dag 1 avsluttes rundt kl. 16.30.

29. juli – Pilegrimsvandring dag 2: Skjeberg middelalderkirke – Borgarsyssel museum

Kl 10.00 starter dagen med tidebønn av det gregorianske koret St. Olav vocale. Vandringen går til Borgarsyssel museum via Hafslund kirke. Fremme ved museet blir det mulighet for å kjøpe rømmegrøt og se på ustillingen. Deretter blir det mulig å delta på Olsokgudstjenesten i st. Nikolas kirkeruin.

Med på turen begge dagene er pilegrimsprest Helene Selvik, daglig leder i Borgleden pilegrimssenter Line Kjølberg og vandringsledere fra Pilegrimsfellesskapet Sta. Maria. Hver dagsvandring er på ca 8 km, husk matpakke og gode sko.

Pris dag 1: kr.250,-

Pris dag 2: kr.100,-

For begge dagene kroner 300,-

Det er mange fine overnattingsmuligheter både i Halden og Sarpsborg

For spørsmål kontakt Borgleden Pilegrimssenter: sarpsborg@pilegrimssenter.no/45294496

29. juli – Olsokgudstjeneste på Borgarsyssel museum

Olsokgudstjeneste i St. Nikolas kirkeruin på Borgarsyssel kl. 18.00 – Frivillige og ansatte fra alle kirkesamfunn i Sarpsborg kommune er invitert med. Årets predikant er Ørnulf Elseth. Det blir flott musikk under ledelse av kantor Carl-Andreas Næss, med St. Olav vocal, Christopher Pedersen og blåsere fra DNBE (Det norske blåserensemblet).

Det er mulig å kjøpe rømmegrøt i forkant av gudstjenesten. Ta gjerne med egen stol. Takkofferet går til Kirkens bymisjon. Ved regn blir gudstjenesten i Sarpsborg kirke.