BLI MED PÅ DE TRADISJONSRIKE PILEGRIMSVANDRINGENE 28. OG 29. JULI 2024. VI GÅR I VARIERT OG VAKKERT LANDSKAP, FRA ELGÅFOSS TIL BERBY OG FRA SOLI KIRKE TIL BORGARSYSSEL MUSEUM.

Pilegrimsvandring 28. og 29. juli

Pilegrimsfellesskapet Sta. Maria, Borgleden pilegrimssenter og Den norske kirke i Sarpsborg inviterer til pilegrimsvandringer i Olsok- uka. Her kan du bli bedre kjent med Borgledens vakre kulturlandskap, og vandre en eller to dager.

28. juli – Pilegrimsvandring dag 1: Elgåfoss – Berby

Det er felles busstransport fra Borgarsyssel Museum klokken 0815. Vi ankommer Elgåfoss ca kl 0915 og starter vandringen 09.30. Hvis du kommer med tog til Sarpsborg går du fra togstasjonen til Borgarsyssel Museum og kan bli med bussen derfra.
Denne etappen tar oss gjennom det vakre Haldenlandskapet og vi går fra Elgåfoss, til Enningdalen kirke før vi følger leden videre langs Enningdalselva og til Berby herregård, et sted med lange historiske røtter.
Vi raster ved elva underveis så ta med en god niste, godt med drikke, sitteunderlag og noe å sitte på. Nøtter, frukt og sjokolade er også bra å fylle på med.
Vi ankommer Berby rundt klokken 15. Her serveres det litt enkel mat før bussen går tilbake til Borgarsyssel Museum i Sarpsborg.
Turen går på skogsstier, noe asfalt og grus så sko med god demping er en fordel.


Med på turen er pilegrimsprest Helene Selvik, daglig leder i Borgleden Pilegrimssenter Line Kjølberg og vandringsledere fra Pilegrimsfellesskapet Sta.Maria.

29. juli – Pilegrimsvandring dag 2: Soli kirke-Borgarsyssel Museum

For de som ønsker organiseres det busstransport fra Borgarsyssel kl 08.45 til Solli kirke.

Vi starter dagen klokken 9.30, med tidebønn av det gregorianske koret St.Olav Vocale. Vandringen starter klokken 10.30 og tar oss via Opstadfeltet til Tune kirke og videre til Borgarsyssel Museum. Underveis spiser vi matpakkelunsj, så ta med god niste, godt med drikke og noe å sitte på. Nøtter, frukt og sjokolade er bra å fylle på med underveis.
Husk sko med god demping. Turen går på på skogsbunn men også lengre partier med asfalt.
Fremme ved Borgarsyssel Museum er det mulig å kjøpe rømmegrøt og vafler.

Olsokmessen i Ruinparken starter klokken 18.00 for de som vil delta på den.

Med på turen begge dagene er pilegrimsprest Helene Selvik, daglig leder i Borgleden pilegrimssenter Line Kjølberg og vandringsledere fra Pilegrimsfellesskapet Sta. Maria.

Praktisk informasjon

Pris dag 1: kr.250,- Kjøp billett her.

Pris dag 2: kr.150,- Kjøp billett her.

Det er mange fine overnattingsmuligheter både i Halden og Sarpsborg. Se her for mer informasjon om overnatting og booking.

For spørsmål kontakt Borgleden Pilegrimssenter: sarpsborg@pilegrimssenter.no/45294496

29. juli – Olsokgudstjeneste på Borgarsyssel museum

Olsokgudstjeneste i St. Nikolas kirkeruin på Borgarsyssel kl. 18.00 – Frivillige og ansatte fra alle kirkesamfunn i Sarpsborg kommune er invitert med. Årets predikant er biskop Kari Mangrud Alvsvåg. Det blir flott musikk under ledelse av kantor Carl-Andreas Næss, med St. Olav vocal, Christopher Pedersen og blåsere fra DNBE (Det norske blåserensemblet).

Det er mulig å kjøpe rømmegrøt i forkant av gudstjenesten. Ta gjerne med egen stol. Takkofferet går til Varmestua. Ved regn blir gudstjenesten i Sarpsborg kirke.