Your ingress here…

PRODUKSJONSSELSKAPET BAK FORESTILLINGEN OM OLAV DEN HELDIGE BLE TILDELT SARPSBORG KOMMUNES KULTURPRIS UNDER SARPSBORGGALLAEN 4. MARS.

De Heldige AS har vært en hjørnesten i Olavsdagenes program siden den første forestillingen om Olav den Heldige for 11 år siden. Produksjonen har vokst fra være to skuespillere og en pianist til å bli en storskala produksjon med et ensemble på 80 personer og 120 involverte som utfordrer spel-sjangeren og formidler Sarpsborgs historie på en leken måte som resonnerer hos publikum langt forbi Sarpsborgs grenser.

Patrik Asplund Stenseth og Philip Bøckmann var tilstede på gallaen for å ta imot prisen. Begge er skuespillere i Olav den Heldige, og spilte rollene som gudene Tor og Loke i forårets oppsetning, Olav den Heldige – Ranes hemmelighet. Stenseth er også manusforfatter for alle forestillingene om Olav den Heldige.

Juryens begrunnelse:

«Årets prisvinnere har gjennom mange år bidratt til Sarpsborgs kulturliv, sammen og hver for deg. I sitt samarbeid har disse godt utdannede kunstnerne vist en imponerende utholdenhet og gjennomføringsevne, særlig ved oppbyggingen av trilogien om Olav den Heldige. Den har tatt sarpingene med storm og den er også lansert utover Sarpsborgs grenser. Prisvinnerne har bygd et stort nettverk nasjonalt, men gir også mye tilbake til det lokale kulturlivet i Sarpsborg. De har en ekte kjærlighet til sin hjemby og viser det ved å spre kunnskap om og interesse for byens grunnlegger.»

Vi er stolte av vårt samarbeid med De Heldige AS, og gratulerer med kulturprisen 2022!

Til sommeren vil det igjen være mulig å få med seg den episke forestillingen i Landeparken, når De Heldige AS og Olavsdagene i Sarpsborg presenterer andre del i trilogien: Olav den Heldige – Frøyas Kjærlighet!