Your ingress here…

OLAVSDAGENE OG DE HELDIGE AS ER KLARE FOR Å PRESENTERE ANDRE DEL I TRILOGIEN OM OLAV HARALDSSON. 12.JULI 2023 ER DET PREMIERE PÅ “OLAV DEN HELDIGE – FRØYAS KJÆRLIGHET” I LANDEPARKEN I SARPSBORG. I ÅR ER DET MANGE KJENTE FJES PÅ PLAKATEN, BLANT ANNET MAJA CHRISTIANSEN, KJENT FRA TV-SERIEN RÅDEBANK, OG TARJEI SANDVIK MOE, KJENT FRA NRK-SERIEN SKAM.

Hver sommer forvandles Landeparken i Sarpsborg til en ekte vikingleir under Olavsdagene, med aktiviteter og underholdning for store og små. Festivalens høydepunkt er spelet om Olav den Heldige, en forestillingsserie som presenterer historien om Olav Haraldssons liv i en ny og leken drakt. Her blandes sagahistorie og norrøn mytologi med superhelt-action og musikalsk komedie. I år presenteres andre del av forestillingstrilogien, «Olav den Heldige – Frøyas kjærlighet». Som tittelen tilsier er det duket for romantikk, og kjærlighetsgudinnen Frøya har mer enn en finger med i spillet når Olav møter sin store kjærlighet Prinsesse Astrid.

Maja Christiansen (26) skal spille gudinnen Frøya, som også overtar kroppen til Prinsesse Astrid. Å tre inn og ut av to forskjellige rollefigurer blir trolig en enkel sak for Gullruten-nominerte Christiansen, som har lang erfaring fra teater.

Tarjei Sandvik Moe (24) skal spille selveste Olav Haraldsson. Sandvik Moe er mest kjent for rollen som «Isak» i NRK-suksessen SKAM, men har siden vært å se på både teaterscenen og filmlerettet. Skuespilleren gleder seg til å returnere til teater, etter å ha vært opptatt med å studere manus på Den norske filmskolen i Lillehammer, hvor han også er bosatt.

I årets forestilling «Olav den Heldige – Frøyas kjærlighet» møter vi en ung, naiv og grensesprengende Olav, en karakter med store ambisjoner og skråsikker komisk timing. – Dette er en rolle Tarjei passer godt, sier kunstnerisk leder Patrik A. Stenseth.

Stenseth, som også er skuespiller i forestillingen, har fått med seg et stjernelag som skal sørge for at det blir tett mellom latterkulene, høy gåsehudfaktor og et ellevilt sceneshow. Vel så viktig er laget som jobber i kulissene for å skape årets store teateropplevelse i Sarpsborg.

Regissør for årets forestilling er Nils Petter Mørland, som er kunstnerisk leder for Det andre Teatret og avslutter i år sitt åremål-engasjement som teatersjef ved Brageteateret.

-Jeg er veldig stolt over å presentere det kunstneriske laget som er samlet rundt denne forestillingen, sier Stenseth. – Nils Petter er en visjonær kunstnersjel, og Jeg håper at han kan være med å ta noen vitale løft rundt vår forestilling. Han har også med seg Charlott Utzig (koreograf), Eilif Teisbo (scenograf), Anette Werenskiold (kostymedesign), Håvard Gressum Antonsen (arrangør) og Oscar Udbye (lysdesign), som alle har markert seg nasjonalt innenfor sine felt.

Olavsdagene arrangeres i uke 28 og 29 i Sarpsborg.

Olav den Heldige – Frøyas kjærlighet spilles 12.-22. juli i Landeparken i Sarpsborg

Billetter kan kjøpes her

Regissør: Nils Petter Mørland

Koreograf: Charlott Utzig

Scenograf: Eilif Teisbo

Lysdesign: Oscar Udbye

Kostymer: Anette Werenskiold

Manus: Aslak Maurstad, Mathias Luppichini, Sjur Marqvardsen og Patrik A. Stenseth

Komponist: Andreas Humlekjær

Arrangør og innspilling: Håvard Gressum Antonsen

Prosjektleder: Ronja Kløver

Olav den Heldige: Tarjei Sandvik Moe

Frøya: Maja Christiansen