Your ingress here…

FOR TIENDE GANG ARRANGERER OLAVSDAGENE VIKINGMARKED I LANDEPARKEN, I SAMARBEID MED DET LOKALE VIKINGLAGET VINIR. BLI MED PÅ EN REISE TILBAKE I TID MED VIKINGER, HÅNDVERK, LEK, LÆRING OG UNDERHOLDNING!

Fra 21. til 23. juli flytter flere hundre vikinger fra Norge og Europa inn i Landeparken og gjenskaper livet og atmosfæren slik den var i Olav Haraldssons Borg for 1000 år siden.

På festivalområdet vil det være et internasjonalt vikingmarked med mange ulike salgsboder fra fjern og nær, teltleirer fra flere vikinglag, håndverksdemonstrasjoner, vikingleker, kampshow, musikk, ponniridning på barnas bondegård, øksekasting, bueskyting, arkeologisk utgravning, klatrepark med zipline, og mye mer.

Spenningen blir stor når de sterkeste vikingene skal kjempe om tittelen «Bjørnen fra Borg» i konkurransen «Stakte viking»! Vikingskipet Visund, som er en kopi av Olav Haraldssons skip Visunden, ligger også klart på Tunevannet for å ta med publikum på ekte vikingseilas, med avgang en gang i timen.

Årets nyhet er rebusspillet «Olavs kongssete», et utendørs digitalt vandrespill for hele familien som tar deg med på en spennende reise gjennom Landeparken!

Kombiner gjerne et besøk i parken med forestillingen «Olav den Heldige – Frøyas kjærlighet». Billetter til forestillingen finner du her.

Velkommen til en historisk festival i Landeparken!

Åpningstider:

Fredag 21.07 kl.16:00-kl.21:00

Lørdag 22.07 kl.12:00-kl.20:00

Søndag 23.07 kl.12:00-16:00

Program

Fredag 21.07

16.30-Åpningsermoni

17.00 – Fortellinger med Jerker

17.30 – Starke viking Valkyria (kvinneklasse)

19.00 – Kampshow

20.00 – Musikk med Kjell Braaten

Lørdag 22.07

12.30 – Fortellinger med Jerker

13.00 – Kampshow

13.30 – Musikk med Kjell Braaten

14.00 – Starke viking (Nybegynnerklasse)

16.00 – Fortellinger med Jerker

16.30 – Kampshow

17.30 – Musikk med Kjell Braaten

18.30 – Bueskytterkonkurranse

Søndag 23.07

13.00 – Starke viking (Erfaren amatør)

14.00 – Kampshow

15.00 – Fortellinger med Jerker

15.30 – Musikk med Kjell Braaten

Faste aktiviteter:

Vikingmarkedet vil også være fullpakket av aktiviteter for store og små som man kan delta i hele helgen:

 • Delta på arkeologisk utgraving i regi av Borgarsyssel museum
 • Test klatreferdighetene i klatreparken, og avslutt med zipline
 • Kos med dyrene på Barnas gård
 • Prøv fiskelykken på brygga
 • Bli med på seiltur med vikingskipet Visund hver hele klokketime
 • Skyt med pil og bue
 • Prøv deg i øksekasting
 • Bli med på ridetur
 • Hjelp Olav å grunnlegge Sarpsborg i vandrespillet «Olav den Hellige – veien til kongssetet»

  Gå ikke glipp av:

  Starke Viking

  Bjørnen fra Borg skal kåres – hvem blir den sterkeste vikingen i Sarpsborg i 2023? Den omreisende styrkekonkurransen Starke Viking kommer tilbake til Olavsdagenes vikingmarked i år igjen.

  Få med deg en rå, spennende og annerledes konkurranse der hele familien kan heie på! Bli med og heie fram din favoritt til seier! Eller kanskje vil du selv vil sette styrken på prøve? Her kan alt skje!

  I år konkurreres det i tre klasser:

  Fredag 21.07 kl.17:30 Valkyria (dameklassen)

  Lørdag 22.07 kl.14:00 Starke viking (nybegynnerklassen)

  Søndag 23.07 kl.13:00 Starke viking (erfaren amatør)

  Nyhet! Olav den Hellige – Veien til Kongssetet

  Hjelp Olav med å finne alt han trenger for å grunnlegge Sarpsborg!

  Årets nyhet på vikingmarkedet er «Olav den Hellige – Veien til kongssetet»– et mobilbasert vandrespill hvor spillerne må utforske omgivelsene og løse morsomme oppgaver underveis.

  Olav vil bli konge over hele Norge, og trenger din hjelp til å grunnlegge sitt kongssete, byen han skal styre landet fra. For å hjelpe Olav må du jakte på ledetråder, knekke kryptiske koder, lete etter hjelpemidler og løse mange morsomme oppgaver som tar deg på en reise gjennom Landeparken og gjennom historien.

  «Olav den Hellige – Veien til kongssetet» er et interaktivt digitalt vandrespill som frisker opp historiekunnskapene og trimmer hjernen og føttene på en annerledes og spenningsfylt måte!

  HVORDAN SPILLER JEG?: Vandrespillet går du på eget intiativ, når som helst i vikingmarkedets åpningstid. Startpunktet er ved Geirstadalvteltet midt i Landeparken, som du finner på kartet i programmet. Det eneste du trenger for å spille er en smarttelefon med nettilgang.

  «Olav den Hellige – Veien til kongssetet» passer for hele familien, og kan spilles under hele vikingmarkedet.

  Bli en ekte viking!

  Bli en ekte viking! Ved å delta i ulike aktiviteter på vikingmarkedet kan man tilegne seg de nødvendige ferdighetene for å kunne kalle seg en ekte viking. Vi deler ut klippekort, og for hver aktivitet som gjennomføres får man et klipp eller stempel. Når man har fullført 5 av 6 aktiviteter kan klippekortet leveres til vikinghøvdingen, og hvis han godkjenner oppdraget blir man en ekte viking!

  Matopplevelser

  Uten mat og drikke duger vikinger ikke! På markedet serveres det deilige retter inspirert av vikingenes matvaner og matvarer, samt kaffe, mineralvann og is.

  På serveringsområdet vil man også finne et eget matmarked hvor lokale produsenter selger egenproduserte mat- og drikkevarer laget av det beste Østfold har å by på.

  Bike-in Viking – Gratis inngang for syklende

  Olavsdagene ønsker å være en litt grønnere festival, og vil derfor oppfordre besøkende på vikingmarkedet til å velge sykkelen i stedet for bilen. Alle som sykler til Landeparken får gratis inngang på vikingmarkedet, og sykkelen kan trygt parkeres på vår bemannede sykkelparkering. Bike-in Viking er et samarbeid mellom Olavsdagene, Bypakke Nedre Glomma og Eidsberg sparebank, og vi håper å se mange syklister i løpet av helgen.