UTEN MAT OG DRIKKE DUGER VIKINGER IKKE! I ÅR SATSER VI DERFOR PÅ MATOPPLEVELSER UNDER VIKINGMARKEDET I LANDEPARKEN, OG ØNSKER ALLE VIKING-FOODIES VELKOMMEN TIL BORDS.

På årets vikingmarked introduserer vi et helt nytt serveringstilbud med kortreist og tidsriktig mat, slik at du kan lære mer om vikingenes matvarer og matvaner på den aller beste måten – ved å smake selv!

Fristelser fra vikingenes bord

Vi har fordypet oss i vikingenes mattradisjoner, og gjennom forskning og arkeologiske funn har vi kunnet danne oss et bilde av hva og hvordan vikingene spiste. Vi vet blant annet at folk i vikingtiden lagde det meste av maten sin i gryter og panner, eller stekte den over åpen flamme. De spiste mye urter, løk og andre grønnsaker i sesong, honning, ugjæret brød av bygg, rug og havre, samt kjøtt og fisk. Menyen under vikingmarkedet tar utgangspunkt i råvarer og tilberedningsmetoder som ble benyttet i vikingtiden, og rettene er komponert for å gi et innblikk i vikingenes smaksunivers på en måte som også faller i smak hos et moderne publikum. Fra serveringsområdet ved bålplassen serveres varme og kalde drikker, byggrynssuppe, flammegrillet kjøtt med honningglaserte rotfrukter og skogsbærpannekaker. Lørdag 23. juli står også helgrillet lam på menyen, en rett som får vikingtennene til å løpe i vann!

Matmarked

Ved serveringsområdet kan man også besøke et eget matmarked med tradisjonsrike håndverksprodukter fra lokale gårder og produsenter. Matmarkedet arrangeres i samarbeid med Guldkorn, som er et samarbeidsforum for hele verdikjeden innen mat og drikke i Østfold. Gjennom matmarkedet ønsker vi å løfte frem det beste vår region har å by på av mat- og drikkevarer, og tilby unike smaksopplevelser med kortreiste produkter laget av de beste råvarene fra havet, elvene, skogene og jorda i Østfold. Her kan du kjøpe rabarbra og eple-drikk fra Lundeby, sommerhonning og økologisk speltmel fra Walle gård, sorbet med gårdsepler eller bjørnebær fra Bamsrudlåven, eplemost med bringebær fra Dyre gård, Spekepølse av hjort fra Markerhjort, og mye mer.

Både serveringstilbudet og matmarkedet vil være åpent i hele åpningstiden for vikingmarkedet:

Fredag 22. juli kl.16-21

Lørdag 23. juli kl.12-20

Søndag 24. juli kl.12-16