I år kan man få oppleve en av landets beste skuespillere ved Tunevannet – Det lover kunstnerisk leder og skuespiller Patrik A. Stenseth.

Fra Nationaltheatret til Landeparken

Sælid debuterte som skuespiller på Nationaltheatret i 1996, og har siden vært å se i mange store roller på ved landets største teaterscener. Mange kjenner ham kanskje best fra tv-skjermen, fra humorserier som Etaten, Dag, Vikingane og NAV, eller fra filmene Izzat, Slipp Jimmy fri og Kong Curling. –Jan Sælid har vært et av mine største forbilder i mange år. Jeg er utrolig stolt og glad for at han ville entre Lækkert arena (som vi liker å kalle det) i sommerens oppsetning av Olav den Heldige – Ranes hemmelighet, sier Stenseth, som er kunstnerisk leder i De Heldige, som står bak produksjonen. Stenseth er også skuespiller selv i årets oppsetning, og gleder seg til å spille sønnen til Jan Sælid.
Jan skal spille Odin allfader, og jeg Tor med Hammeren. Det har vært viktig for oss å få inn en eldre skuespiller til rollen som Odin, og Jan har både erfaring og tyngde til å skape den naturlige autoriteten som en flere tusen år gammel gud burde ha, sier Stenseth med en mild latter. Forestillingen byr på norrøn mytologi og sagahistorien i skjønn forening, og forteller historien om Olav Haraldsson på en litt annerledes måte.

Jan Sælid